Małopolski Smak – projekt skupiający działania związane z promocją małopolskich produktów regionalnych i tradycyjnych. Pod koniec 2003 roku Samorząd Województwa Małopolskiego podjął decyzję o realizacji projektu "Małopolski Smak", którego końcowym efektem miało się stać wykreowanie wydarzenia o zasięgu regionalnym, skupiającego producentów żywności z terenu Małopolski oraz osiągnięcie realnego efektu rynkowego, związanego ze sprzedażą małopolskich przysmaków.
W 2011 roku odbyła się siódma edycja Małopolskiego Festiwalu Smaku.
Laureaci 7. Małopolskiego Festiwalu Smaku
Grand Prix
Stowarzyszenie na "Śliwkowym szlaku" z Iwkowej
Produkt: Polędwica faszerowana suską sechlońska
II miejsce
Restauracja "Natalia" z Biertowic
Produkt: Sułkowicka krzonówka
III miejsce
Firma "Gawor" z Podstolic
Produkt: Salceson golonkowy "Podstolego"
Plebiscyt
Ekologiczne przysmaki
Ferma Kur Niosek Tobowscy z Trzemeśni
Produkt: Jajecznica po królewsku
Tradycyjne specjały
Stowarzyszenie Dolina Karpia z Zatora
Produkt: Karp zatorski w zalewie octowej
Smakołyki z Legendą
Przetwórstwo Rybne Krak - Marfish
Produkt: Matjas - korzenny filet śledziowy
Kategoria: Jak u mamy
Stowarzyszenie Kół Gospodyń Wiejskich z Andrychowa
Produkt: Placki ziemniaczane po andrychowsku
Pokaz gotowania na żywo
Restauracja "Bohema" z Nowego Sącza
Danie: Roladki z cielęciny po staropolsku